Restricţiile impuse de pandemia de COVID-19 fac Pământul să vibreze mai puţin

Măsurile globale de izolare pentru combaterea răspândirii noului coronavirus au făcut ca întreaga planetă să fie mult mai liniştită, iar seismologii spun că acest lucru se observă cel mai bine în pământ, scrie CNN.

35137 afișări
Imaginea articolului Restricţiile impuse de pandemia de COVID-19 fac Pământul să vibreze mai puţin

Restricţiile impuse de pandemia de COVID-19 fac Pământul să vibreze mai puţin

Seismologii din toată lumea au observat că la nivel global se înregistrează mult mai puţin zgomot seismic ambiental - adică vibraţiile generate de maşini, trenuri, autobuze şi oamenii care îşi duc viaţa de zi cu zi pe străzi. Şi în lipsa acestui zgomot, crusta superioară a Pământului se mişcă cu puţin mai puţin.

Thomas Lecocq, geolog şi seismolog la Observatorul Regal din Belgia, a analizat acest fenomen. El a constatat că în Bruxelles se înregistrează o reducere de aproximativ 30% până la 50% a zgomotului seismic ambiental încă de la jumătatea lunii martie, în perioada în care ţara a început să implementeze măsurile restrictive.

Mai puţin zgomot înseamnă că seismologii pot detecta evenimente mai mici care se petrec în adâncul pământului, precum cutremure mai mici şi alte mişcări seismice pe care în mod normal nu le-ar fi înregistrat.

Lecocq a mai spus că cifrele privind reducerea vibraţiei pământului, pot fi interpretate ca o dovadă că oamenii ascultă avertismentele autorităţilor de a rămâne în interior şi de a minimiza activitatea în afara cât mai mult posibil.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici