Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, în urma testului nuclear nord-coreean

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat că o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU va avea loc luni seara, în urma testului nuclear efectuat de Coreea de Nord.

19 afișări
Imaginea articolului Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, în urma testului nuclear nord-coreean

Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, în urma testului nuclear nord-coreean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Lavrov, citat din Beirut de agenţiile ruse, reuniunea va avea loc la 16.00, ora New York-ului (23.00, ora României).

"Japonia a propus reunirea Consiliului de Securitate al ONU astăzi, la ora 16.00, ora New York-ului", a declarat el.

"Cred că această reuniune va avea loc. Până atunci, delegaţiile care dispun de sisteme naţionale de control seismic vor avea informaţiile care să le permită să înţeleagă mai bine ceea ce s-a întâmplat", a adăugat el.

Misiunea Japoniei la New York a confirmat de asemenea, într-un comunicat, desfăşurarea reuniunii luni după-amiază.

Coreea de Nord a efectuat luni "cu succes" un test nuclear subteran, a afirmat presa oficială a regimului de la Phenian, care ameninţase de mai multe ori că va efectua un test atomic în reacţie la condamnarea de către ONU a tirului său de rachetă din aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici