Reuniunea secretă Bilderberg: Care este marele absent de la întâlnire

Dominique Strauss-Kahn este marele absent al conferinţei Bilderberg, care debutează astăzi în staţiunea elveţiană St. Morritz, scrie CNBC.com. De asemenea, nici posibila succesoare a fostului şef al FMI, Christine Lagarde, nu va fi prezentă la întâlnire, ea fiind în China.

678 afișări
Imaginea articolului Reuniunea secretă Bilderberg: Care este marele absent de la întâlnire

Suvretta House, hotelul din Elveţia în care se desfăşoară reuniunea Bilderberg, anul acesta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lista celor 120 de invitaţi, chiar dacă nu este cunoscută în totalitate, este unul dintre puţinele lucruri care au "răsuflat" în presă despre această întâlnire. Astfel, în Elveţia sunt aşteptaţi, printre alţii, premierul britanic David Cameron, trezorierul englez George Osbourne, dar şi prinţul Charles, Bill Clinton, precum şi directorii unor companii importante din întreaga lume.

Unii dintre cei mai puternici oameni din lume se vor reuni, de joi până duminică, în spatele uşilor închise ale hotelului Suvretta House, unde vor discuta şi vor lua decizii pe teme de actualitate. Conferinţa din 2010, desfăşurată în Spania, a avut pe ordinea de zi "creşterea influenţei tehnologiei virtuale, securitatea, descoperirile din medicină şi problema alimentelor", conform site-ului oficial al Bilderberg.

Prima întâlnire Bilderberg a avut loc în 1954, când liderii din SUA şi Europa s-au întâlnit pentru a combate sentimentul antiamerican de pe bătrânul continent, urmare a celui de-al Doilea Război Mondial. De fapt, reţeaua îşi trage numele de la hotelul din Oosterbeek (Olanda), unde a avut loc întâlnirea din 1954.

Discreţia care a înconjurat dintotdeauna conferinţele nu a făcut decât să întreţină teoriile conspiraţiei referitoare la grupul Bilderberg.

Află mai multe despre reuniunea grupul Bilderberg pe www.gandul.info

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici