Revoltă Digitală: Companiile şi Agenţiile din China interzic iPhone-urile la locul de muncă

Tendinţă naţională: Angajaţii sunt instruiţi să renunţe la iPhone-uri şi sunt îndemnaţi să adopte branduri locale, ocolind dispozitivele străine.

987 afișări
Imaginea articolului Revoltă Digitală: Companiile şi Agenţiile din China interzic iPhone-urile la locul de muncă

Revoltă Digitală: Companiile şi Agenţiile din China interzic iPhone-urile la locul de muncă

Companii şi agenţii susţinute de statul chinez amplifică interdicţia privind utilizarea iPhone-urilor Apple, solicitând personalului să nu mai aducă dispozitivele străine la locul de muncă. Acest pas reflectă eforturile continue ale Chinei de a reduce dependenţa de tehnologiile străine şi de a încuraja adoptarea produselor şi serviciilor locale.

Conform raportului Bloomberg News, în ultimele două luni, mai multe companii de stat şi departamente guvernamentale din cel puţin opt provincii au transmis angajaţilor directive de a adopta brandurile locale.

În luna decembrie, firmele mai mici şi agenţiile din oraşele de rang inferior ale unor provincii precum Zhejiang, Shandong, Liaoning şi Hebei au emis propriile instrucţiuni verbale, interzicând utilizarea iPhone-urilor la locul de muncă.

Această decizie vine ca o continuare a directivei emise în septembrie, când angajaţilor din cel puţin trei ministere şi organizaţii guvernamentale li s-a interzis să folosească iPhone-uri la serviciu.

Până în prezent, Apple nu a oferit un răspuns la solicitarea Reuters pentru un comentariu. În urma acestor evoluţii, acţiunile Apple au înregistrat o uşoară scădere, atingând valoarea de 196,50 de dolari în tranzacţiile extinse.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici