Revoltă în Ecuador. Zeci de gardieni din cinci închisori sunt ţinuţi ostatici de deţinuţi

Zeci de gardieni din cinci închisori din Ecuador au fost luaţi ostatici de deţinuţi în timpul unor revolte, a anunţat Serviciul Penitenciar al ţării sud-americane, Snai, potrivit BBC.

164 afișări
Imaginea articolului Revoltă în Ecuador. Zeci de gardieni din cinci închisori sunt ţinuţi ostatici de deţinuţi

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Deţinuţii i-au luat ostatici pe gardieni după ce în weekend un conflict între bande în închisoarea Guayas s-a soldat cu şase morţi şi 11 răniţi. Tulburările s-au extins apoi la alte închisori din ţară. Guvernatorul provinciei Azuay, Consuelo Orellana, a declarat că 53 de gardieni sunt ţinuţi ostatici în închisoarea Turi din oraşul Cuenca. Snai a anunţat că ostaticii sunt „în stare bună" şi că se depun toate eforturile pentru a-i elibera.

În alte închisori, deţinuţii au intrat în greva foamei, a mai anunţat Snai prin intermediul unui comunicat.

Războaiele dintre bandele rivale şi supraaglomerarea au provocat numeroase probleme în închisorile din Ecuador. Atacurile sunt coordonate din exterior, iar revoltele izbucnesc adesea în acelaşi timp în mai multe închisori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici