Rezervările românilor pentru vacanţe în Grecia au scăzut cu 85% faţă de anul trecut

  • Până la obligativitatea testului COVID, rezervările pentru Grecia ajunseseră la 75% din nivelul anului trecut
  • Ionuţ crede că lucrurile au devenit prea complicate să mai meargă în Grecia
  • Rezervările pentru Bulgaria şi România au crescut cu 50%, respectiv 80% faţă de Grecia
2611 afișări
Imaginea articolului Rezervările românilor pentru vacanţe în Grecia au scăzut cu 85% faţă de anul trecut

Rezervările românilor pentru vacanţe în Grecia au scăzut cu 85% faţă de anul trecut

Ionuţ este fanul vacanţelor, mergea în fiecare an cu familia în 3-4 sejururi. Deşi a aşteptat mult să bifeze Grecia anul ăsta, schimbările de peste noapte ale grecilor l-au făcut să se reorienteze. Rezervările românilor pentru Grecia au scăzut cu 85% faţă de anul trecut, deşi o luaseră pe trend ascendent. Până la obligativitatea testului de Covid, ajunseseră la 75% din nivelul anului trecut. Cererea pentru vacanţe în România şi Bulgaria a crescut cu 80%, respectiv 50% faţă de cererea pentru Grecia. Anual aproximativ 300 de mii de români vizitau Grecia şi peste un milion, Bulgaria.

M-am gândit la Grecia că e mai aproape şi e mai uşor cu maşina. Dar momentan şi Grecia pare că nu mai funcţioneză. Mi-a mai rămas Bulgaria, o ţară care să-mi permită să merg acolo fără să am limitări”, spune Ionuţ.

Rezervările chiar explodaseră. Chiar erau spectaculos de multe. Însă imediat, când s-a făcut anunţul cum că la intrare în Grecia ai obligativitate să prezinţi acest test, vânzările au scăzut cu peste 85%, aproape că s-au oprit”, spune Lucian Bădîrcea, CEO-ul unei agenţii de turism

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici