„Riscul revenirii la izolare este foarte real". Avertismentul de la OMS după relaxarea restricţiilor

Miercuri, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat că riscul revenirii la carantină este foarte real în ţările care relaxează măsurile de distanţare socială.

1012 afișări
Imaginea articolului „Riscul revenirii la izolare este foarte real". Avertismentul de la OMS după relaxarea restricţiilor

„Riscul revenirii la izolare este foarte real". Avertismentul de la OMS după relaxarea restricţiilor

 

Conform Reuters, directorul general al OMS a spus că riscul există „mai ales dacă ţările nu reuşesc să gestioneze cu mare atenţie tranziţia şi nu fac acest lucru printr-o abordare în etape”. Acesta a anunţat în cadrul unui documente cu date statistice că numărul cazurilor înregistrate cu noul virus în lume a depăşit 3,5 milioane şi cel al deceselor 250.000.
 
OMS insistă ca în etapa de relaxare a restricţiilor să se asigure îndeplinirea mai multor condiţii, în principal ca numărul noilor cazuri de infectare să fie sub control, ca sistemul sanitar să poată face faţă tranziţiei, să fie minimizat riscul de relansare a epidemiei, să se fi luat măsuri preventive în şcoli şi la locurile de muncă şi opinia publică să fie bine informată asupra măsurilor adoptate. Tedros a apărat, de asemenea, apelul OMS la avertizarea cu privire la potenţialul transmiterii de la om la om a noului coronavirus, spunând că a informat lumea în prima jumătate a lunii ianuarie. Organismul de la Geneva a fost acuzat că a fost „centrat pe China” de către donatorul de top al Statelor Unite, care a întrerupt finanţarea.

„Dacă am învăţat ceva din această criză este că investind acum (în sănătate) vom putea să salvăm vieţi mai târziu”, a concluzionat Tedros Ghebreyesus, adăugând că „istoria ne va judeca în funcţie de cum răspundem pandemiei şi de măsurile pe care le luăm”.

OMS, care pregăteşte o altă misiune în China pentru a descoperi originea animală a virusului, a tratat ţara în mod diferit faţă de niciunul dintre cei 194 de membri ai săi, a spus Tedros. „Regula pe care o avem în OMS şi în alte agenţii ONU este aceea că, atunci când un stat membru raportează, postăm aşa cum este”, a spus Tedros.
 
„Cel mai important lucru este îndrumarea noastră înainte, în timpul şi după 14 ianuarie, a inclus probabilitatea transmiterii de la om la om care a ajutat ţările să se pregătească. Acesta este întregul adevăr.” , a mai spus directorul general OMS.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici