Robert Gates vrea închiderea centrului de detenţie de la Guantanamo

Secretarul american al Apărării Robert Gates a declarat miercuri că doreşte să închidă centrul de detenţie american de la Guantanamo, dar că nu poate obţine un acord în cadrul administraţiei George W. Bush în această privinţă, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Robert Gates vrea închiderea centrului de detenţie de la Guantanamo

Robert Gates vrea închiderea centrului de detenţie de la Guantanamo

Gates a anunţat că Pentagonul insistă asupra problemei, dar că există puncte care împiedică ajungerea la un acord, mai ales asupra locului în care vor fi deţinuţi suspecţii talibani şi membrii al-Qaida după închiderea bazei din Cuba.

"Nu am reuşit să ajung la un acord în cadrul executivului asupra unui plan de acţiune," a declarat Gates în faţa comisiei Senatului.

Acesta a mai spus că a cerut personalului de la Pentagon cu câteva săptămâni în urmă să realizeze o propunere în cadrul Departamentului Apărării care ar putea apoi servi ca bază pentru discuţiile cu Departamentul de Stat, Departamentul de Justiţie şi Consiliul Naţional de Securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici