Robert Gibbs, desemnat pentru postul de purtător de cuvânt al Casei Albe

Preşedintele american ales, Barack Obama, l-a desemnat pe Robert Gibbs, fostul său director de comunicare din timpul campaniei, pentru a prelua funcţia de purtător de cuvânt al Casei Albe, a anunţat sâmbătă echipa de tranziţie într-un comunicat.

12 afișări
Imaginea articolului Robert Gibbs, desemnat pentru postul de purtător de cuvânt al Casei Albe

Robert Gibbs, desemnat pentru postul de purtător de cuvânt al Casei Albe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un strateg strălucit, Gibbs, în vârstă de 37 de ani, a fost în timpul campaniei lungi şi dificile directorul de comunicare şi purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama, pe care l-a însoţit în toate deplasările, punând la punct strategiile de comunicare ale candidatului democrat.

Originar din Arkanas, Robert Gibbs s-a alăturat echipei lui Obama în timpul cursei sale pentru Senat din 2004 şi în acelaşi an a fost purtătorul de cuvânt al lui John Kerry, în timpul campaniei sale prezidenţiale, care nu a avut succes.

Obama a numit-o de asemenea pe Ellen Moran director de comunicare, iar pe Dan Pfeiffer director de comunicare adjunct.

Moran, nou-venită în echipa Obama, a condus până atunci grupul feminist apropiat democraţilor Emily's List. Ea a ocupat anterior poziţii în cadrul AFL-CIO, principalul sindicat american.

Pfeiffer este directorul de comunicare al echipei de tranziţie şi organiza operaţiunile de presă ale senatorului de Illinois.

"Aceste personalităţi vor deţine roluri esenţiale şi calitatea experienţei lor va putea ajuta administraţia noastră să aducă prosperitate şi securitate poporului american", subliniază comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici