Roma introduce un serviciu de "asistenţă" pentru turiştii străini

Oraşul Roma se pregăteşte să lanseze un serviciu de "asistenţă" pentru turiştii străini, a anunţat, marţi, viceprimarul Mauro Cutrufo, în contextul în care mai multe cazuri de escrocherii comise asupra vizitatorilor din capitală au fost raportate de la începutul verii.

574 afișări
Imaginea articolului Roma introduce un serviciu de "asistenţă" pentru turiştii străini

Roma introduce un serviciu de "asistenţă" pentru turiştii străini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Începând cu octombrie, tineri care vorbesc cel puţin două limbi străine vor veni în întâmpinarea turiştilor în aeroporturi şi gara centrală din Roma, pentru a-i asista şi a le distribui ghiduri practice", a explicat Mauro Cutrufo, însărcinat cu turismul.

"Toate informaţiile necesare pentru sejurul lor şi numerele pentru a contacta operatorii ce vorbesc limba lor le vor fi indicate", a precizat el, subliniind că serviciile pentru turiştii chinezi sau ruşi, al căror număr este într-o creştere puternică, vor fi în curând sporite.

Acest serviciu de aproximativ 20 de ghizi ar urma să fie experimentat pe o perioadă de trei luni şi ar putea fi din nou aplicat în 2010.

De la începutul lunii iulie, mai multe cazuri au reafirmat proasta reputaţie a unor persoane ce lucrează în domeniul turismului în capitală, spre nemulţumirea administraţiei din Roma.

"Trebuie cu siguranţă să îmbunătăţim recepţia. Dar turiştii nu părăsesc Roma: ei continuă să fie mai numeroşi, în opoziţie cu alte oraşe italiene şi europene", a afirmat Mauro Cutrufo.

La sfârşitul lunii iunie, un cuplu de turişti japonezi a făcut plângere, după ce a avut de plătit o notă de aproape 700 de euro într-un restaurant din centru, caz care a avut o puternică rezonanţă în rândul japonezilor, ce reprezintă 18 la sută din turiştii din Roma.

Pentru a scuza aceste practici, ministrul Turismului a invitat cuplul să revină în vacanţă în Italia pe cheltuiala statului, ofertă declinată de aceşti japonezi atenţi să nu cheltuiască fondurile publice italiene.

O jurnalistă italiană a străbătut centrul istoric şi a dezvăluit, într-o serie de articole, numeroase nereguli cum ar fi preţurile duble (pentru italieni şi pentru turişti, n.red.) practicate de restaurante şi o facturare excesivă a apei minerale sau a celei de la robinet.

În 2008, potrivit primăriei, Roma a primit aproape 14 milioane de vizitatori pentru un total de 34 de milioane de nopţi de cazare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici