Roma: Românii aflaţi în detenţie după un viol ar putea fi acuzaţi de complicitate

Şeful poliţiei din Roma este convins că românii Karol Racz şi Alexandru Loyos Isztoika au fost prezenţi în momentul violării adolescentei italience, la 14 februarie, chiar dacă probabil nu sunt autorii infracţiunii, ei urmând să fie acuzaţi de complicitate, relatează site-ul Libero-News.it.

28 afișări
Imaginea articolului Roma: Românii aflaţi în detenţie după un viol ar putea fi acuzaţi de complicitate

Alexandru Loyos Isztoika (Imagine: www.repubblica.it)

Justiţia italiană a revocat marţi mandatele de arest preventiv emise pe numele celor doi români suspectaţi de violarea unei adolescente la 14 februarie în Parcul Caffarella din Roma, dar Karol Racz (36 de ani) şi Alexandru Loyos Isztoika (19 ani) vor rămâne în detenţie în virtutea altor mandate.

"Tribunalul a decis că probele ADN sunt dovezile principale, iar poliţia le consideră la fel de importante. Acum trebuie să ne dăm seama de faptul că cei doi români pe care i-am arestat nu sunt autorii violului din Parcul Caffarella, dar suntem convinşi că au asistat la agresiune. Mergem înainte cu acuzaţiile de favorizare şi complicitate", declară Giuseppe Caruso, şeful poliţiei din Roma.

"Dovezile de la dosar rămân. Mă refer la declaraţia medicului italian care i-a văzut pe cei doi români în Parcul Caffarella. În cazul lui Karol Racz, acesta a fost recunoscut de femeia de 41 de ani violată în ianuarie, deşi aceasta a spus ulterior că nu este sigură. Însă declaraţia ei rămâne la dosar. Alexandru Isztoika nu doar că a oferit o serie de detalii, dar l-a identificat şi pe complice, care fugise la Livorno şi care intenţiona să fugă în Spania. Există suficiente elemente pentru a-l crede. Lucrurile pe care le-a spus nu le putea afla într-un bar sau din discuţiile cu prietenii; era acolo, fapt confirmat de mărturia medicului", explică şeful poliţiei din Roma.

Deşi mandatele de arestare emise pentru viol au fost anulate marţi, cei doi români vor rămâne în continuare în detenţie, pentru alte acuzaţii. Karol Racz face obiectul unui alt mandat de arestare, pentru violarea unei femei de 41 de ani, pe 21 ianuarie, în cartierul Primavalle (Roma).

La rândul său, Alexandru Isztoika se pare că este acuzat de calomnie şi autocalomnie. Suspectul de 19 ani a afirmat că poliţiştii români trimişi la Roma l-au bătut în arest pentru a-şi recunoaşte vina, acuzaţie respinsă de autorităţi.

Citeşte şi:

Alexandru Isztoika susţine că a fost bătut de poliţiştii români

Poliţiştii români, acuzaţi de presiuni asupra suspecţilor acuzaţi de viol la Roma

Roma: ADN-ul românilor arestaţi pentru viol nu corespunde probelor procurorilor

Roma: O fată de 14 ani a fost violată, suspecţii fiind romi est-europeni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici