România, acuzată de Rusia că tace şi face în războiul din Ucraina

Armata lui Putin şi-a stabilit să cucerească Donbass, unde este angajată compania de securitate privată Wagner, care ar fi primit arme şi muniţii din Coreea de Nord, în timp ce Ucraina ar fi primit sprijinul tacit al Bucureştiului.

4363 afișări
Imaginea articolului România, acuzată de Rusia că tace şi face în războiul din Ucraina

România, acuzată de Rusia că tace şi face în războiul din Ucraina

Şeful Statului Major rus, Valeri Gerasimov, a indicat care este obiectivul Armatei: cucerirea Doneţkului, regiunea de est care este scena unor lupte aprige, cu pierderi imense. Pentru general, în acest moment, ar fi vorba despre o „stabilizare” a frontului. 

Washingtonul susţine că a strâns informaţii cu privire la furnizarea de către regimul Kim de muniţie şi rachete pentru Brigada Wagner, compania de mercenari foarte activă în Donbass.

Acuzaţia a fost imediat respinsă de nord-coreenii care, între timp, au efectuat testul de rachetă numărul 91 în cursul acestui an, trăgând două portavioane cu rază scurtă de acţiune.

Informaţiile americane au adăugat şi o cifră despre Wagner: 50.000 dintre oamenii săi sunt angajaţi pe front, dintre aceşti 10.000 sunt „profesionişti”, iar restul este alcătuit din elemente adunate peste tot, inclusiv din închisori.

În interpretările analiştilor, rivalitatea dintre „firma” lui Evgheni Prigojin şi ierarhiile apărării ar fi puternică, duel în care Putin joacă de ambele părţi.

Spionajul rusesc acuză Bucureştiului

Cât îl priveşte pe Gerasimov, şeful forţelor armate ruse şi-a prezentat lista detaliată de echipamente pe care Occidentul le-a garantat lui Zelenski: 4 avioane, peste 30 de elicoptere, 350 de tancuri, 1.000 de vehicule blindate, 800 de vehicule blindate, 700 de sisteme de artilerie, 100 de lansatoare de rachete, 130.000 de vehicule anti tancuri şi 5.300 de rachete antiaeriene portabile.

O listă combinată, cu menţiune pentru cele mai angajate state: Statele Unite, Marea Britanie, Polonia şi România. Primele trei sunt evidente, nu şi-au ascuns niciodată voinţa şi paşii. Fiecare pachet de ajutor a fost descris în detaliu.

Rolul Bucureştiului este mai puţin evident. Conform datelor culese de spionajul rusesc, românii s-au mişcat decisiv, dar fără a face prea multă vâlvă. O atitudine adoptată şi de alte ţări care, din motive diverse, au ales calea solidarităţii tăcute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici