România, printre ţările participante la Misiunea ONU în Haiti

Misiunea de Stabilizare a Naţiunilor Unite în Haiti (MINUSTAH), creată în 2004, cuprinde în prezent peste 9.000 de angajaţi în uniformă, printre care şi poliţişti români, precum şi aproape 2.000 de angajaţi civili, potrivit site-ului Misiunii ONU din această ţară.

151 afișări
Imaginea articolului România, printre ţările participante la Misiunea ONU în Haiti

România, printre ţările participante la Misiunea ONU în Haiti (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ea are autorizare de funcţionare sub această formă până la 15 octombrie 2010.

În conformitate cu rezoluţia Consiliului de Securitate 1.892 din 13 octombrie 2009, misiunea este formată din 6.940 de angajaţi militari şi până la 2.211 de poliţişti. Forţele MINUSTAH, la data de 30 noiembrie 2009, erau următoarele:

Ţări participante:

- Personal militar:

Argentina, Bolivia, Brazil, Canada, Chile, Ecuador, Franţa, Guatemala, Iordania, Nepal, Paraguay, Peru, Filipine, Coreea de Sud, Sri Lanka, Statele Unite şi Uruguay.

- Personal de poliţie:

Argentina, Bangladesh, Benin, Brazilia, Burkina Faso, Camerun, Canada, Republica Centrafricană, Ciad, Chile, China, Columbia, Coasta de Fildeş, Croaţia, Egipt, El Salvador, Franţa, Guineea, India, Jamaica, Iordania, Madagascar, Mali, Nepal, Niger, Nigeria, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Rwanda, Senegal, Serbia, Spania, Sri Lanka, Elveţia, Togo, Turcia, Statele Unite, Uruguay şi Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici