România şi Bulgaria ar putea adera la Schengen în etape, până la sfârşitul lui 2012, afirmă Franţa

Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere ar putea să fie efectivă la sfârşitul lui 2012 şi să se realizeze în etape, a anunţat joi, la Luxemburg, ministrul francez de Interne, Claude Gueant.

243 afișări
Imaginea articolului România şi Bulgaria ar putea adera la Schengen în etape, până la sfârşitul lui 2012, afirmă Franţa

România şi Bulgaria ar putea adera la Schengen în etape, până la sfârşitul lui 2012, afirmă Franţa (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Avem nevoie de garanţii în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei, ceea ce impune să putem proceda în etape, aşa cum a propus Germania", a explicat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă, la finalul unei reuniuni cu omologii săi din Uniunea Europeană.

"O primă etapă ar fi în toamna (lui 2011), cu o deschidere a frontierelor aeriene în prezenţa ofiţerilor de poliţie din alte state", a precizat el. "România şi Bulgaria sunt de acord", a dat asigurări ministrul francez.

Gueant a subliniat eforturile importante depuse pentru a pune aeroporturile din cele două ţări în conformitate cu normele prevăzute.

"Cea de-a doua etapă ar interveni mai târziu, în 2012, prin deschiderea frontierelor terestre, şi acolo cu ajutorul poliţiştilor de frontieră din alte state UE", a adăugat el.

"Dar asta dacă totul merge bine, dacă vom fi primit asigurările pe care le aşteptăm privind eficacitatea măsurilor pentru a lupta contra corupţiei, deoarece aceasta poate slăbi protecţia frontierelor externe", a avertizat el.

"O aderare completă la sfârşitul lui 2012 este o ipoteză de lucru prezentă în spiritul tuturor", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici