România şi Ucraina reiau sistemul de monitorizare a situaţiei minorităţilor

Ministrul de Externe al Ucrainei, Volodimir Ogrîzko, a declarat, vineri, la Kiev, că a convenit cu omologul român reluarea sistemului de monitorizare a situaţiei minorităţilor din ambele state.

17 afișări
Imaginea articolului România şi Ucraina reiau sistemul de monitorizare a situaţiei minorităţilor

Volodimir Ogrizko, ministrul ucrainean de externe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există la ora actuală un sistem de monitorizare în ceea ce priveşte starea minorităţilor naţionale în ambele ţări. Această monitorizare a fost întreruptă. Scopul nostru este de a relua această misiune de monitorizare şi am ajuns la un acord comun ca în acest an să fie desfăşurată iarăşi această monitorizare", a spus Ogrîzko.

El a atras atenţia, de asemenea că în Ucraina există 90 de şcoli cu predare în limba română în timp ce în România funcţionează doar una.

"Noi suntem deschişi şi transparenţi. Vom face tot ceea ce este posibil pentru ca drepturile minorităţilor naţionale în Ucraina să fie respectate. Totodată aş vrea să menţionez că în Ucraina există 90 de şcoli în sistemul învăţământuluii de stat în care se predau toate materiile în limba română iar în România o singură şcoală", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici