România trimite experţi în Singapore pentru analizarea dovezilor contra lui Silviu Ionescu

România va trimite reprezentanţi în Singapore pentru analizarea dovezilor împotriva fostului însărcinat cu afaceri Silviu Ionescu, anchetat şi de autorităţile române, informează Straits Times în ediţia online.

30 afișări
Imaginea articolului România trimite experţi în Singapore pentru analizarea dovezilor contra lui Silviu Ionescu

România trimite experţi în Singapore pentru analizarea dovezilor contra lui Silviu Ionescu (Imagine: www.mycarforum.com)

Reprezentanţii României vor colabora cu oficiali din cadrul Procuraturii generale singaporeze în cadrul unui Grup comun de colaborare tehnică (Comisie rogatorie).

Aceste detalii au fost emise de Ministerul singaporez de Externe după întâlnirea de vineri cu ambasadorul român, Aurelian Neagu.

Ministerul de Externe din Singapore şi-a exprimat speranţa că activitatea Grupului de lucru va începe până luna viitoare.

Ministerul singaporez de Externe l-a informat oficial pe ambasadorul român Aurelian Neagu în legătură cu rezultatele anchetei judiciare privind accidentul provocat în decembrie de o maşină a ambasadei României şi cu acuzaţiile contra diplomatului Silviu Ionescu, informează un comunicat oficial.

Ambasadorul român a fost informat oficial în legătură cu emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Silviu Ionescu, care face obiectul unei "notificări roşii" a Interpol.

Diplomaţia din Singapore a transmis că a înţeles că poziţia României este de a nu-l obliga pe Silviu Ionescu să revină în Singapore, dat fiind că nu există un acord de extrădare între cele două părţi. "Cu toate acestea, Singapore ar prefera ca domnul Ionescu să revină pentru a răspunde acuzaţiilor", precizează comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici