Românii au nevoie de invitaţie de la MAI de la Chişinău pentru a intra în R.Moldova

Cetăţenii români pot intra în Republica Moldova doar pe baza unei invitaţii eliberate în termen de 30 de zile de Ministerul de Interne de la Chişinău, care are însă dreptul să refuze cererea fără a-şi motiva decizia, transmite PROTV Chişinău.

26 afișări
Imaginea articolului Românii au nevoie de invitaţie de la MAI de la Chişinău pentru a intra în R.Moldova

Românii au nevoie de invitaţie de la MAI de la Chişinău pentru a intra în R.Moldova (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat publicat pe site-ul ambasadei moldovene la Bucureşti, solicitanţii de viză trebuie să prezinte un paşaport valabil cel puţin şase luni, o fotografie, invitaţia eliberată de Biroul de Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi bilete de călătorie dus-întors sau, în cazul deplasării cu un autoturism, certificatul de înmatriculare şi asigurarea.

Termenul de eliberare a vizei este de cinci zile lucrătoare, dar Biroul de Migraţie al Ministerului de Interne poate emite invitaţia în termen de până la o lună. Invitaţia este trimisă solicitantului după ce acesta depune toate documentele necesare la Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.

Titularii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu pot intra însă pe teritoriul Republicii Moldova fără viză, ca şi persoanele care deţin dubla cetăţenie moldoveană şi română.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici