Românul suspectat de viol eliberat marţi la Roma dorea să devină călugăr

Românul Karol Racz, eliberat din detenţie după ce a fost suspect în două violuri comise la Roma, şi-a susţinut, marţi seara, în cursul unei emisiuni televizate, totala nevinovăţie, oferind detalii despre copilăria sa, perioadă când dorea să devină călugăr, relatează site-ul Tiscali.notizie.it.

10 afișări
Imaginea articolului Românul suspectat de viol eliberat marţi la Roma dorea să devină călugăr

Românul suspectat de viol eliberat marţi la Roma dorea să devină călugăr

"Eu aş vrea să rămân în Italia, pentru că în România nu ştiu ce să fac", a declarat Karol Racz, cu ochii în lacrimi, în emisiunea "Porta a Porta" a postului de televiziune RAI Uno.

"Nu am fost niciodată în zona Caffarella şi nici în alt parc din Roma. Singurele zone pe care le cunosc sunt cele din apropierea taberei de romi în care locuiam", a spus Racz.

Iniţial, Karol Racz (36 de ani) a fost arestat împreună cu un alt român, Alexandru Loyos Isztoika, pentru violarea unei adolescente, pe 14 februarie, în Parcul Caffarella din Roma. Ulterior, testele ADN au arătat că cei doi români nu sunt autorii violului. Însă Racz a devenit suspect şi în cazul violării unei femei de 41 de ani, pe 21 ianuarie, în cartierul Primavalle din Roma.

Întrebat în legătură cu antecedentele penale din România, românul a răspuns: "Poate că se referă la fratele meu care a fost la închisoare în România".

"Visul meu în copilărie era să devin călugăr ortodox şi după vârsta de 18 ani chiar am stat la mânăstire patru ani. Până la 18 ani am crescut în orfelinat. Am muncit la o brutărie, iar în Italia am venit în 2007 cu fratele meu şi am stat şase luni într-o tabără de nomazi din Livorno. La Roma am venit în vara lui 2008 şi vindeam fier vechi adunat cu fratele meu", explică românul.

Karol Racz susţine că nu a fost niciodată în zonele Caffarella şi Primavalle, unde au avut loc cele două violuri. În plus, Racz a dat asigurări că nici măcar Alexandru Loyos, românul care l-a acuzat pe el de complicitate, nu cunoaşte zona Caffarella.

"Nu ştiu de ce m-a acuzat Alexandru Loyos. Noi am fost mereu prieteni şi eu l-am ajutat cu bani. În plus nu înţeleg de ce am fost arestat. În sâmbăta în care a avut loc violul am lucrat până la ora 16.00, iar duminică până la ora 13.00. Apoi am plecat spre Livorno, dar nu am fugit, am mers să mă întâlnesc cu fratele meu", adaugă Racz.

Justiţia italiană urmează să stabilească dacă cei doi români arestaţi iniţial au avut sau nu vreun rol în violarea fetei de 14 ani pe 14 februarie în Parcul Caffarella. În acelaşi caz au fost arestaţi săptămâna trecută alţi doi români, Alexandru Jean Ionuţ (18 ani) şi Gavrilă Oltean (27 de ani), care, potrivit autorităţilor italiene, şi-au recunoscut vina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici