Românul ucis în Bolivia ar discuta, într-o înregistrare, despre asasinarea lui Morales

O înregistrare în care cei trei bărbaţi ucişi într-o operaţiune a poliţiei boliviene discută despre modalitatea de a-l asasina pe preşedintele bolivian Evo Morales a fost prezentată jurnaliştilor în La Paz de procurorul care investighează acest caz, relatează Irish Times în ediţia electronică.

27 afișări
Imaginea articolului Românul ucis în Bolivia ar discuta, într-o înregistrare, despre asasinarea lui Morales

Românul ucis în Bolivia ar discuta, într-o înregistrare, despre asasinarea lui Morales

Marcelo Sosa a spus presei că o înregistrare îl înfăţişează pe irlandezul Michael Dwyer cu cetăţeanul ungaro-bolivian Eduardo Rozssa Flores, şi cu românul Arpad Magyarosi discutând despre un atac cu bombă împotriva lui Morales pe lacul Titicaca.

La 3 aprilie, preşedintele a organizat o sesiune a Cabinetului pe lac, în cadrul unei campanii pentru promovarea acestuia ca una dintre cele şapte minuni ale naturii.

Dwyer, Rozsa Flores şi Magyarosi au fost ucişi de poliţie la 16 aprilie, în oraşul Santa Cruz, din estul Boliviei. Într-o înregistrare făcută publică după moartea sa, Rozsa Flores a declarat că s-a deplasat la Santa Cruz pentru a organiza apărarea împotriva susţinătorilor Guvernului central.

Noua înregistrare, dacă va fi verificată, va constitui prima dovadă a faptului că Dwyer făcea parte dintr-o conspiraţie pentru uciderea lui Morales.

Înregistrarea ar fi fost pusă de dispoziţie de o persoană care a avut legături cu grupul lui Rozsa Flores. Înregistrarea durează aproximativ trei minute şi pare să fi fost realizată cu un telefon mobil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici