Romi evacuaţi dintr-o tabără din oraşul austriac Dornbirn

Autorităţile din oraşul austriac Dornbirn, în landul Vorarlberg (vest), au evacuat luni o tabără de romi de pe malul râului Ach, relatează portalul TheLocal.at.

676 afișări
Imaginea articolului Romi evacuaţi dintr-o tabără din oraşul austriac Dornbirn

Romi evacuaţi dintr-o tabără din oraşul austriac Dornbirn

Poliţia şi lucrători sociali au participat la evacuarea locuitorilor celor 60 de corturi, a anunţat Ralf Hämmerle, un purtător de cuvânt al municipalităţii.

Autorităţile estimau că între 140 şi 200 de persoane locuiau în tabăra de pe malul râului.

Potrivit primarului Andrea Kaufmann (ÖVP), majoritatea locuitorilor taberei sunt romi şi provin din România. Ei cerşeau în centrul oraşului.

O consilieră locală, Marie-Luise Hinterauer (ÖVP), a anunţat că tuturor persoanelor evacuate urma să li se ofere un bilet întors în România cu autobuzul.

Toţi locuitorii taberei au fost informaţi la începutul săptămânii trecute în legătură cu evacuarea, dar au aşteptat până în ultimul moment, a spus ea.

Săptămâna trecută 22 de persoane au acceptat oferta de a reveni în România, scrie The Local.

Mame şi copii, dar şi femei însărcinate care locuiau în tabără au fost preluate în adăposturi în ultimele săptămâni, din cauza răcirii vremii, mai scrie portalul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici