Romney acceptă nominalizarea republicană şi le cere alegătorilor să întoarcă pagina anilor Obama

Mitt Romney a acceptat joi seara nominalizarea partidului republican pentru alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie, cerând "să se întoarcă pagina" preşedinţiei Obama şi "decepţiilor din ultimii patru ani".

150 afișări
Imaginea articolului Romney acceptă nominalizarea republicană şi le cere alegătorilor să întoarcă pagina anilor Obama

Romney acceptă nominalizarea republicană şi le cere alegătorilor să întoarcă pagina anilor Obama (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Domnule preşedinte (al partidului) şi delegaţi, accept nominalizarea voastră la preşedinţia Statelor Unite", a adăugat el, vizibil emoţionat, în ultima zi a convenţiei republicane la Tampa (Florida).

"Fac acest lucru cu umilinţă, profund emoţionat de încrederea pe care o aveţi în mine. Este o mare onoare şi o şi mai mare responsabilitate, iar în această seară vă cer să mergeţi cu mine către un viitor mai bun", a adăugat fostul om de afaceri multimilionar, în vârstă de 65 de ani şi fost guvernator al statului Massachusetts (2003-2007).

"Ceea ce are nevoie în prezent ţara noastră nu este nici complicat, nici profund. America are nevoie de locuri de muncă", a adăugat el, dezvăluind un plan în cinci puncte pentru crearea a 12 milioane de locuri de muncă.

Într-un discurs întrerupt periodic de aplauze, în care candidatul a încercat să îşi umanizeze imaginea vorbind între altele despre familia şi credinţa sa mormonă, el a adăugat că "a venit timpul pentru reînniorea promisiunii Americii".

"America a fost răbdătoare, dar astăzi a venit momentul să întoarcem pagina", a declarat el.

Începutul discursului său a fost întrerupt pentru scurt timp de trei manifestanţi, doi bărbaţi şi o femeie. "Democraţia nu este o afacere", a strigat unul dintre ei. "Trebuie să ne gândim la oameni înaintea profitului".

Romney, în vârstă de 65 de ani, se va confrunta la 6 noiembrie cu preşedintele democrat Barack Obama, în vârstă de 51 de ani, la alegerile prezidenţiale.

El a adăugat joi că "i-ar fi plăcut ca preşedintele Obama să fi reuşit, pentru că vrea ca America să reuşească. Dar promisiunile sale au cedat locul decepţiei şi diviziunii". "Nu este ceva ce am acceptat", a adăugat el.

Aceasta a fost a doua oară când Mitt Romney, care timp de mai mulţi ani a înregistrat succese în sectorul privat dar nu a reuşit să creeze o legătură cu alegătorii, se prezintă la învestitura republicană. El a eşuat în 2008 în faţa lui John McCain, învins în cele din urmă de Barack Obama în cursa pentru Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici