Barack Obama "avea altceva de făcut" decât să urmărească dezbaterile republicane

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama "avea altceva de făcut" decât să urmărească dezbaterile convenţiei republicane de marţi, desfăşurate la Tampa dar, cu toate acestea, s-a uitat la sport la televizor, a afirmat miercuri purtătorul său de cuvânt Jay Carney.

174 afișări
Imaginea articolului Barack Obama "avea altceva de făcut" decât să urmărească dezbaterile republicane

Barack Obama "avea altceva de făcut" decât să urmărească dezbaterile republicane (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Carney, intervievat la bordul avionului Air Force One care-l transporta pe Obama din Colorado (vest) în Virginia (est), unde preşedintele urmează să ţină al treilea discurs electoral în două zile, le-a declarat jurnaliştilor, potrivit unei ştiri de ultimă oră, că liderul democrat în exerciţiu nu s-a arătat interesat de acoperirea televizată a intervenţiilor republicane de marţi.

"Nu, nu a făcut acest lucru", a spus Carney. "Eram cu el şi după ce a lucrat asupra dosarelor sale şi a citit mult, s-a uitat la sport (la televizor), dar nu la convenţie. Avea altceva de făcut", potrivit lui.

În timp ce televiziunile americane de ştiri acopereau continuu dezbaterile şi discursul de la Tampa (Florida, sud-est), Carney a asigurat că preşedintele "dă dovadă de un respect enorm pentru jurnaliştii de televiziune, dar el se informează citind".

În timp ce Carney nu s-a hazardat să comenteze discursurile membrilor Partidului Republican care au luat cuvânt marţi precum, fostul candidat la alegerile primare Rick Santorum, guvernatorul statului New Jersey (est) Chris Christie, fără a uita de soţia candidatului Mitt Romney, Ann, purtătoarea de cuvânt a echipei de campanie a lui Obama, Jennifer Psaki, a denunţat "minciunile" care, potrivit ei, au fost spuse marţi.

"Ceee ce ne interesează, este să ştim dacă sunt pregătiţi să spună adevărul despre consecinţele planului lor Medicare (asigurarea sănătăţii publice pentru persoanele în vârstă, NDLR) pentru vârstnici, reducerea resurselor pentru planificare familială în rândul femeilor cu venituri mici şi facilităţile fiscale pentru milionari şi miliardari în faţa clasei de mijloc", a enumerat ea.

Asemenea explicaţii vor "necesita acrobaţii de vocabular destul de periculoase" din partea republicanilor, a ironizat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici