Video Rusia: 88 de morţi, în urma prăbuşirii unui avion (Galerie Foto)

Un avion Boeing-737 al companiei Aeroflot s-a prăbuşit în apropiere de oraşul rus Perm, din Munţii Ural, provocând moartea a 88 de persoane, a anunţat compania aeriană duminică.

101 afișări

GALERIE FOTO

Printre pasageri se aflau şi 21 de străini.

"Aparatul Boeing 737 transporta 82 de pasageri, dintre care şapte copii, şi şase membri ai echipajului. Toate persoanele aflate la bord au murit", a anunţat Aeroflot într-un comunicat.

"Printre victime se numără şi cetăţeni străini, printre care nouă din Azerbaidjan, cinci ucraineni, un francez, un elveţian, un leton, un american, un german, un turc şi un italian", a adăugat compania.

"Când avionul a început să reducă din altitudine, a pierdut legătura, iar controlorii aerieni au pierdut contactul cu el. Avionul a fost descoperit la periferia oraşului Perm, complet distrus şi în flăcări", se adaugă în comunicat.

"Avionul decolase de pe aeroportul moscovit Şeremetievo, duminică, la ora locală 01.12 (00.12 ora României)", a declarat la rândul său Irina Andrianova, purtătoare de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citată de Interfax.

Cauzele accidentului nu au fost deocamdată stabilite. O sursă citată de agenţia RIA Novosti a sugerat însă că există posibilitatea ca o problemă la motor să fi provocat un incendiu, care a generat prăbuşirea aparatului.

"Aparatul a luat foc şi a explodat şi nu există speranţe pentru găsirea vreunui supravieţuitor", a anunţat agenţia Itar-Tass, citând oficiali ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

O sursă din cadrul acestui minister, citată de RIA Novosti, a menţionat posibilitatea ca trei persoane care şi-au cumpărat bilete pentru zborul 821, cu destinaţia Perm, să nu fi urcat la bord.

Deocamdată este incert dacă avionul s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită. O serie de oficiali au dat însă asigurări că aparatul s-a prăbuşit în apropiere de mai multe locuinţe.

Fragmente din epava avionului au fost descoperite pe o rază de patru kilometri pătraţi, însă incendiul a fost stins complet.

Potrivit lui Vladimir Markin, anchetator din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, "calea ferată Transsiberiană a fost afectată în urma accidentului".

Un grup de experţi, conduşi de ministrul rus al Transporturilor, Igor Levitin, urma să plece de la Moscova spre locul accidentului, pentru a asista echipele de salvare locale.

Ministrul pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, l-a informat constant pe preşedintele rus Dmitri Medvedev în legătură cu acest accident, a anunţat serviciul de presă al Kremlinului.

Anul trecut, 33 de accidente aviatice au provocat moartea a 318 persoane în Rusia, punând sub semnul întrebării siguranţa aeriană a acestei ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici