Rusia a ajutat Transnistria cu aproximativ şapte milioane de dolari

Rusia a acordat Transnistriei un ajutor financiar de 255 de milioane de ruble (şapte milioane de dolari), destinaţi plăţii pensiilor pentru perioada ianuarie - martie 2009, relatează Interlic, în pagina electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Rusia a ajutat Transnistria cu aproximativ şapte milioane de dolari

Rusia a ajutat Transnistria cu aproximativ şapte milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Sovietului suprem (Parlamentul) de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a organizat joi o conferinţă de presă în urma vizitei sale în Rusia, anunţând că banii au fost deja transferaţi.

Potrivit lui Şevciuk, administraţia transnistreană va elabora un mecanism de acordare a sporurilor la pensii (în valoare de 15 dolari) pentru locuitorii din regiune pe parcursul anului 2009. Circa 24 miloane de ruble (880.000 de dolari) vor fi utilizate pentru ameliorarea alimentaţiei la casele de copii, internatele, azilurile şi maternităţile din regiune.

Ajutorul umanitar din partea Rusiei vine în urma cererii formulate la 19 decembrie 2008 de către Sovietul suprem de la Tiraspol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici