Rusia a lansat un atac masiv asupra instalaţiilor energetice şi de gaze ale Ucrainei

Forţele aeriene ruse au efectuat un atac masiv asupra unor instalaţii energetice şi de gaze din Ucraina, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

1390 afișări
Imaginea articolului Rusia a lansat un atac masiv asupra instalaţiilor energetice şi de gaze ale Ucrainei

Rusia a lansat un atac masiv asupra instalaţiilor energetice şi de gaze ale Ucrainei

Ministerul a precizat că a folosit "arme aeriene de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune" şi drone.
 
"Ca urmare a acestei lovituri, funcţionarea întreprinderilor din industria de apărare implicate în fabricarea şi repararea armelor, echipamentelor şi muniţiilor a fost întreruptă", a declarat ministerul.
 
De mai bine de o săptămână, Rusia a intensificat în mod semnificativ campania de atacuri aeriene împotriva instalaţiilor energetice ucrainene, provocând pagube semnificative.
 
Cea mai mare firmă privată de energie din Ucraina, DTEK, a declarat ieri că cinci din cele şase centrale ale sale au fost avariate sau distruse, 80% din capacitatea de producţie fiind pierdută, şi că reparaţiile ar putea dura până la 18 luni.
 
Importurile de energie au crescut. Ucraina a importat energie electrică din România, Slovacia, Polonia, Ungaria şi Republica Moldova.
 
Ucraina a fost conectată la reţeaua unită a Uniunii Europene încă din primele săptămâni ale invaziei la scară largă a Rusiei din februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici