Rusia a trimis acasă 300 de oameni mobilizaţi din greşeală

Rusia a recunoscut că s-au comis greşeli, când s-au trimis ordinele de încorporare.

349 afișări
Imaginea articolului Rusia a trimis acasă 300 de oameni mobilizaţi din greşeală

Rusia a trimis acasă 300 de oameni mobilizaţi din greşeală

Aproximativ 300 de persoane cu domiciliul în republica rusă Iakutia, din estul Siberiei, s-au întors acasă, după ce oamenii au fost convocaţi „din greşeală” în cadrul mobilizării ordonate de Putin pentru războiul din Ucraina.

Anunţul a fost făcut de şeful Camerei Civice Regionale, Nikolai Bugaiev, preluat de agenţia de ştiri de stat rusă Tass.

„Aproximativ 300 de bărbaţi mobilizaţi din greşeală s-au întors acasă, toţi sunt în republică”, a spus Bugaiev, potrivit Tass.

Recrutor suspendat, după ce mii de oameni au fost mobilizaţi din greşeală

Şeful recrutării militare într-o regiune rusă din Orientul Îndepărtat a fost suspendat din funcţie după ce mii de oameni au fost chemaţi din greşeală să lupte în Ucraina.

„Comisarul militar al regiunii Khabarovsk, Yuri Laiko, este suspendat din funcţiile sale. Acest lucru nu va avea nicio influenţă asupra obiectivului stabilit pentru noi de către preşedinte”, a declarat guvernatorul Mihail Degtiariov, într-un videoclip pe Telegram, fără a explica motivul exact al acestei suspendări.

„În zece zile, câteva mii dintre compatrioţii noştri au primit citaţia şi au mers la secţiile de poliţie militară. Am trimis aproximativ jumătate dintre ei acasă, pentru că nu îndeplineau criteriile de selecţie pentru a se înscrie în armată”, a spus guvernatorul.

„Mobilizarea parţială priveşte doar categoriile desemnate de Ministerul Apărării şi Preşedinte. Orice abuz trebuie pedepsit”, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici