Rusia acuză Occidentul că încearcă să extindă războiul din Ucraina în regiunea Asia-Pacific

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Occidentul vrea să extindă conflictul din Ucraina în regiunea Asia-Pacific, potrivit presei ruse de stat.

1323 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză Occidentul că încearcă să extindă războiul din Ucraina în regiunea Asia-Pacific

Sursa foto: MediafaxFoto

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a susţinut la Forumul Xiangshan, cel mai mare eveniment de diplomaţie militară din China, că NATO vrea mutarea frontului din Ucraina în regiunea Asia-Pacific.

„NATO manifestă o dorinţă ostentativă de dialog. Organizaţia în sine promovează o cursă a înarmărilor în regiune, sporind prezenţa lor militară precum şi frecvenţa şi amploarea exerciţiilor militare acolo unde sunt prezenţi.

Mişcarea Rusiei de a revoca ratificarea Tratatului de interzicere completă a testelor nucleare nu a însemnat încheierea acordului, iar Rusia nu îşi reduce pragul de utilizare a armelor nucleare” a declarat Şoigu, potrivit agenţiei de presă rusă TASS.

Şoigu susţine că Moscova este pregătită să poarte discuţii privind soluţionarea post-conflict a crizei ucrainene, doar că ţările occidentale trebuie să nu mai caute înfrângerea strategică a Rusiei.

„Este, de asemenea, important să se asigure relaţii egale între toate puterile nucleare şi membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, pentru că au o răspundere  specială în menţinerea păcii şi stabilităţii globale”, a precizat ministrul rus al Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici