Rusia ameninţă că va desfăşura rachete în Kaliningrad

Rusia îşi va desfăşura rachetele de tip Iskander în regiunea Kaliningrad, enclavă rusă înconjurată de state membre UE, pentru a "neutraliza" elementele scutului antirachetă american care vor fi instalate în Europa, a declarat miercuri preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

38 afișări
Imaginea articolului Rusia ameninţă că va desfăşura rachete în Kaliningrad

Rusia ameninţă că va desfăşura rachete în Kaliningrad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru a neutraliza în caz de necesitate sistemul de apărare antirachetă, vom desfăşura în regiunea Kaliningrad complexul de rachete Iskander", a precizat el într-un discurs.

Medvedev a afirmat anterior, în primul său discurs anual adresat naţiunii, că războiul din Georgia şi criza financiară internaţională sunt consecinţele politicii "arogante" a Statelor Unite.

Medvedev a mai declarat, în cadrul aceluiaşi discurs, că Rusia nu va face vreun pas înapoi în Caucaz.

Ulterior, el şi-a exprimat speranţa că "noua administraţie americană" va opta pentru "relaţii bune" cu Rusia.

"Sperăm că partenerii noştri, noua administraţie a Statelor Unite, vor alege relaţiile bune" cu Rusia, a declarat Medvedev, fără a menţiona numele lui Barack Obama, ales marţi cel de-al 44-lea preşedinte al SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici