Rusia ameninţă cu măsuri simetrice faţă de sancţiunile SUA în cazul gazoductului

Administraţia Vladimir Putin va riposta la sancţiunile impuse de Statele Unite din cauza proiectului gazoductului Nord-Stream 2, a anunţat luni Kremlinul, conform agenţiei Associated Press.

990 afișări
Imaginea articolului Rusia ameninţă cu măsuri simetrice faţă de sancţiunile SUA în cazul gazoductului

Dmitri Peskov. Sursa: Hepta

Administraţia Vladimir Putin va riposta la sancţiunile impuse de Statele Unite din cauza proiectului gazoductului Nord-Stream 2, a anunţat luni Kremlinul, conform agenţiei Associated Press.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat săptămâna trecută un proiect care prevede sancţionarea persoanelor şi companiilor care participă la construirea gazoductului Nord Stream 2 în Marea Baltică, între Rusia şi Germania.

Rusia va adopta măsuri simetrice, a avertizat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Când şi în ce mod sunt întrebări care vor primi răspunsuri în funcţie de interesele naţionale ale Rusiei”, a declarat Dmitri Peskov.

„Rusia va riposta la aceste acţiuni absolut inacceptabile şi fără sens, care încalcă normele legislaţiei internaţionale, decenţa diplomatică şi umană”, a afirmat, la rândul său, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Proiectul Nord Stream 2 aparţine companiei ruse Gazprom, dar beneficiază de investiţii şi din partea altor firme europene.

Guvernul Germaniei a exprimat regret că Statele Unite au impus sancţiuni, dar cancelarul Angela Merkel a subliniat că preferă „negocierile”, astfel că nu va riposta simetric la măsurile luate de SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici