Rusia avertizează că pregăteşte o "reacţie dură" după închidere a consulatului rus din San Francisco/ Kremlin: Decizia Administraţiei Donald Trump alimentează tensiunile

Rusia pregăteşte o "reacţie dură" la decizia Administraţiei Donald Trump de închidere a consulatului rus din San Francisco, avertizează ministrul de Externe Serghei Lavrov, citat de agenţia Associated Press şi de site-ul Politico.com.

3479 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează că pregăteşte o "reacţie dură" după închidere a consulatului rus din San Francisco/ Kremlin: Decizia Administraţiei Donald Trump alimentează tensiunile

Rusia avertizează că pregăteşte o "reacţie dură" după închidere a consulatului rus din San Francisco

"Kremlinul va avea o reacţie dură la aceste lucruri apărute inopinat care ne rănesc şi care au doar rolul de a afecta şi mai mult relaţiile cu Statele Unite", a declarat Serghei Lavrov vineri.

Serghei Lavrov a reiterat că "decizia Rusiei de reducere a personalului diplomatic american a fost reacţie la expulzarea de către SUA a diplomaţilor ruşi, în decembrie 2016".

Administraţia Donald Trump a cerut, joi după-amiază, Rusiei să îşi închidă consulatul din San Francisco şi două anexe diplomatice, ca reacţie la activităţi ruse "neautorizate".

Administraţia Vladimir Putin exprimat regret în legătură cu "escaladarea tensiunilor" în relaţia cu Statele Unite, avertizând că va analiza noile sancţiuni anunţate de Washington şi va adopta măsurile adecvate.

Kremlin: Decizia Administraţiei Donald Trump alimentează tensiunile între SUA şi Rusia

Decizia Administraţiei Donald Trump de a închide reprezentanţe consulare ruse alimentează tensiunile între Statele Unite şi Rusia, intrând în contradicţie cu angajamente anunţate, avertizează Kremlinul, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

"Noile măsuri împing şi mai mult relaţiile bilaterale spre impas şi intră în contradicţie cu alte anunţuri de nivel înalt", a declarat vineri Iuri Uşakov, consilier prezidenţial rus pentru Afaceri externe.

"Nu s-a spus acest lucru, dar nu există disponibilitate pentru cooperare. Aceste măsuri vor conduce la amplificarea tensiunilor. Regretăm aceste lucruri şi ne gândim cum să reacţionăm", a subliniat consilierul preşedintelui Vladimir Putin.

Rusia pregăteşte o "reacţie dură" la decizia Administraţiei Donald Trump de închidere a consulatului rus din San Francisco, a avertizat ministrul de Externe Serghei Lavrov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici