Rusia cere OSCE să facă presiuni asupra Ucrainei

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut, marţi, la Belgrad, Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să facă presiuni asupra Ucrainei pentru punerea în aplicare a foii de parcurs stabilite de organizaţie în vederea detensionării situaţiei din teren.

309 afișări
Imaginea articolului Rusia cere OSCE să facă presiuni asupra Ucrainei

Rusia cere OSCE să facă presiuni asupra Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Liderii ucraineni refuză cu desăvârşire să pună în aplicare foaia de parcurs şi facem apel la toate ţările membre OSCE să exercite presiuni în acest sens asupra liderilor din Ucraina", a declarat Lavrov, într-o conferinţă de presă susţinută la Belgrad.

Potrivit OSCE, recomandările făcute în luna mai "arată un mod pragmatic de a trece de la o logică a escaladării la o logică de cooperare şi consolidare a stabilităţii pe teren".

De la izbucnirea crizei din Ucraina, în noiembrie 2013, Serbia - candidată la aderarea la UE - a abordat o poziţie împărţită între respectarea obligaţiilor faţă de Bruxelles şi menţinerea unor relaţii bune cu Moscova.

Serbia doreşte să menţină o poziţie "neutră" faţă de criză ucraineană şi, mai ales, să nu impună sancţiuni împotriva Rusiei, aşa cum au făcut UE şi SUA.

"Respectăm negocierile Serbiei în vederea aderării la UE", a declarat ministrul Lavrov, la finalul discuţiilor cu omologul său sârb, Iviţa Dacici.

Referitor la construirea proiectului South Stream, ministrul rus de Externe a asigurat că acesta continuă pe teritorul Serbiei. "Nu există nicio schimbare în proiectele dintre Rusia şi Serbia", a afirmat şeful diplomaţiei ruse.

Aflat în vizită în Serbia, ministrul Serghei Lavrov are programate întrevederi cu premierul Aleksandar Vucici şi cu preşedintele Tomislav Nikolici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici