Rusia consideră că Mihail Saakaşvili este "persona non grata"

Preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, este "persona non grata" pentru Rusia, afirmă preşedintele rus, Dmitri Medvedev, sugerând că relaţiile bilaterale nu se vor îmbunătăţi cât timp liderul georgian se va afla la putere.

14 afișări
Imaginea articolului Rusia consideră că Mihail Saakaşvili este "persona non grata"

Rusia consideră că Mihail Saakaşvili este "persona non grata" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Într-o bună zi sunt sigur că vom ajunge la relaţii normale cu Georgia. Dar eu, personal, nu vreau să am de-a face cu actualul preşedinte georgian. Pentru Rusia, el este persona non grata", a declarat Medvedev în cursul unei conferinţe de presă organizată alături de liderul separatist abhaz Serghei Bagapş.

"Poporul georgain trebuie să decidă cine poate conduce statul", continuă Medvedev.

Rusia şi Georgia au fost implicate în august 2008 într-un conflict pentru controlul asupra Osetiei de Sud.

În urma conflictului, Moscova a recunoscut independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici