Rusia: Este necesară implicarea ONU pentru rezolvarea conflictului din Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat miercuri că o misiune a ONU este crucială pentru asigurarea unui acord de pace între forţele guvernamentale şi separatiştii angajaţi în conflictul din Donbass, relatează site-ul agenţiei Tass.

589 afișări
Imaginea articolului Rusia: Este necesară implicarea ONU pentru rezolvarea conflictului din Ucraina

Rusia: Este necesară implicarea ONU pentru rezolvarea conflictului din Ucraina

”Această propunere vine pentru că, pentru multe luni, misiunile OSCE de monitorizare au avut probleme cu asigurarea securităţii propriului personal. În tot acest timp, acordul instituit în cadrul formatului Normandia nu a reuşit să fie implementat”, a afirmat Lavrov.

Cu o zi înainte, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova intenţionează să propună Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite un proiect de rezoluţie prin care să ceară desfăşurarea unei misiuni de menţinere a păcii în estul Ucrainei.

Putin a precizat că misiunea ONU ar urma să acţioneze pe linia de demarcaţie între forţele Guvernului de la Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei şi ar avea drept principal rol să asigure securitatea membrilor misiunii OSCE. Liderul de la Kremlin a adăugat că o astfel de acţiune ar fi posibilă doar după retragerea armelor din zonă şi ajungerea la un acord între Kiev şi liderii autoproclamatelor republici din estul Ucrainei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici