Rusia este pregătită să trimită până la 1.000 de mercenari în plus în Ucraina

Rusia este pregătită să trimită până la 1.000 de mercenari în plus în Ucraina în zilele şi săptămânile următoare, a declarat un oficial american pentru CNN.

5737 afișări
Imaginea articolului Rusia este pregătită să trimită până la 1.000 de mercenari în plus în Ucraina

SUA au văzut deja „unele indicii” că mercenarii ruşi ar putea fi implicaţi în invazia Moscovei în Ucraina „în unele locuri”, a spus un oficial al apărării la începutul acestei săptămâni, dar nu era clar unde anume şi în ce număr. „Am văzut unele indicii că aceştia sunt angajaţi”, a spus oficialul.

Acum, un oficial american a declarat pentru CNN că Rusia plănuieşte să desfăşoare până la 1.000 de mercenari în plus în viitorul apropiat.

Forţele de mercenari vor ajuta unităţile care au intrat în impas, a declarat oficialul. Acesta a adăugat că SUA consideră că mercenarii aflaţi deja în Ucraina „au avut performanţe slabe atunci când s-au confruntat cu o rezistenţă mai puternică decât se aşteptau din partea ucrainenilor” şi că până la 200 de astfel de mercenari au fost deja ucişi în război de la sfârşitul lunii februarie.

Rusia pare acum pregătită să „bombardeze oraşele până la supunere”, a declarat vineri un înalt oficial occidental din domeniul informaţiilor, ceea ce ar putea include o creştere semnificativă a numărului de victime civile.

CNN notează că alţi oficiali au observat o schimbare în strategia rusă de la ţinte militare la civili.

„Zilele care vor urma vor fi probabil mai rele, cu mai mulţi morţi, mai multă suferinţă şi mai multă distrugere, pe măsură ce forţele armate ruse aduc armament mai greu şi îşi continuă atacurile în întreaga ţară”, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,
mercenari

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici