Rusia: Georgia a utilizat armament importat din 14 ţări în conflictul din Osetia de Sud

Georgia a utilizat armament importat din 14 ţări în cursul conflictului din Osetia de Sud, a declarat, miercuri, procurorul-şef militar rus, citat de agenţia RIA Novosti în pagina electronică.

22 afișări
Imaginea articolului Rusia: Georgia a utilizat armament importat din 14 ţări în conflictul din Osetia de Sud

Rusia: Georgia a utilizat armament importat din 14 ţări în conflictul din Osetia de Sud (Imagine: Mediafax/AFP)

"Dispunem de dovezi care demonstrează că Georgia a utilizat împotriva Osetiei de Sud tancuri, artilerie, sisteme de apărare antiaeriană, MLRS (lansatoare de rachetă) şi alte tipuri de armament importate din 14 ţări", a declarat Serghei Fridinski, adăugând că majoritatea armamentului provine din Statele Unite şi Ucraina.

Premierul rus Vladimir Putin acuzase anterior Casa Albă că a provocat conflictul din Caucaz pentru a conferi un avantaj "unuia" din cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, acuzaţii respinse însă de Washington.

Procuror-şef militar a precizat că, în conformitate cu actualele norme şi regulamente, tot armamentul abandonat de trupele georgiene va fi colectat, inventariat şi depozitat de armata rusă.

El a adăugat că Rusia va prezenta în curând probe instituţiilor internaţionale potrivit cărora experţi străini au instruit forţele georgiene de menţinere a păcii cum să desfăşoare operaţiuni de sabotaj.

"Fotografiile prezintă clar persoane în uniforme militare, purtând însemne străine, predându-le trupelor georgiene de menţinere a păcii tehnici de sabotaj, inclusiv fabricarea de dispozitive explozive improvizate în acest scop", a declarat Fridinski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici