Rusia, îndemnată de Turcia să acorde o nouă şansă negocierilor de pace

Preşedintele turc Tayyip Erdogan l-a presat joi pe Vladimir Putin, într-un apel telefonic, să ia măsuri pentru a reduce tensiunile din Ucraina şi l-a îndemnat pe liderul rus să prelungească un acord care protejează exporturile de cereale din Marea Neagră, a anunţat biroul preşedintelui.

2547 afișări
Imaginea articolului Rusia, îndemnată de Turcia să acorde o nouă şansă negocierilor de pace

Erdogan a menţionat, de asemenea, planurile Moscovei de a încorpora patru regiuni ucrainene în Rusia, măsură pe care Turcia nu o susţine, şi i-a cerut lui Putin să acorde o nouă şansă negocierilor de pace.

Coridorul de cereale mediat de ONU şi Turcia, care permite exporturile de transport maritim ucrainean, urmează să expire la sfârşitul lunii noiembrie şi poate fi reînnoit cu sprijinul Rusiei şi al celorlalte trei părţi la acord.

Putin a declarat că este necesar să se îndeplinească acordul privind cerealele - inclusiv ridicarea barierelor pentru livrările de alimente şi îngrăşăminte ruseşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici