Rusia nu acceptă ieşirile din front: concertul unui dirijor rus care s-a poziţionat împotriva războiului a fost anulat

Un concert de muzică clasică din Sankt Petersburg, la care trebuia să participe Vassily Sinaisky, un dirijor de renume internaţional, a fost anulat după ce acesta a fost denigrat de susţinătorii lui Putin pentru că a condamnat războiul din Ucraina, anunţă BBC.

3329 afișări
Imaginea articolului Rusia nu acceptă ieşirile din front: concertul unui dirijor rus care s-a poziţionat împotriva războiului a fost anulat

În St. Petersburg au avut loc, în trecut, proteste împotriva războiului

Pe site-ul oficial al Filarmonicii Academice din Sankt Petersburg se spune simplu că spectacolul este anulat din cauza „stării de sănătate" a lui Sinaisky.

Site-urile de ştiri ruseşti Kommersant şi MK notează că Sinaisky a fost atacat pe reţelele de socializare după ce a condamnat invazia rusă din februarie. Criticii săi au cerut ca concertul să fie anulat.

Concertul ar fi trebuit să celebreze cea de-a 140-a aniversare a orchestrei. Sinaisky a mai dirijat anterior Filarmonica BBC.

Într-o declaraţie de pe site-ul Filarmonicii Janacek din Ostrava, la 28 februarie, acesta a declarat că „evenimentele actuale se simt ca o invazie josnică într-un stat suveran, care provoacă doar durere şi tragedie pentru mii de oameni".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
concert,
dirijor,
război

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici