Rusia nu negociază pe tema scutului american şi statutului provinciei Kosovo

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, luni, că amplasarea scutului american antirachetă în Europa şi statutul provinciei Kosovo reprezintă "linii roşii" pe care Moscova nu le va negocia, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Rusia nu negociază pe tema scutului american şi statutului provinciei Kosovo

Rusia nu negociază pe tema scutului american şi statutului provinciei Kosovo

"Dincolo de politica Rusiei, care nu doreşte confruntarea, există ceea ce numim linii roşii - cele care reprezintă o ameninţare reală pentru securitatea naţională sau pentru ordinea internaţională", a afirmat el, într-un discurs susţinut în faţa studenţilor de la Institutul pentru Relaţii Internaţionale de la Moscova (MGUIMO).

"Printre acestea figurează proiectele de instalare a unor baze antirachetă în Europa Centrală şi problema provinciei Kosovo", a spus Lavrov.

"Rusia nu se târguieşte, iar partenerii noştri internaţionali trebuie să înţeleagă acest lucru", a adăugat el.

Autorităţile de la Moscova consideră că proiectul american de instalare a unui radar în Cehia şi a unei baze de rachete de interceptare în Polonia ameninţă securitatea Rusiei. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a propus Statelor Unite să renunţe la acest plan şi să utilizeze, în schimb, radarul de la Gabala, situat în Azerbaidjan, însă Washingtonul nu a acceptat propunerea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici