Rusia, pregătită să sprijine o rezoluţie puternică a ONU împotriva Coreei de Nord

Ambasadorul Rusiei la ONU a declarat că ţara sa este pregătită să susţină o rezoluţie puternică împotriva Coreei de Nord, în urma testului nuclear efectuat recent de Phenian, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

21 afișări
Imaginea articolului Rusia, pregătită să sprijine o rezoluţie puternică a ONU împotriva Coreei de Nord

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin (Imagine: Mediafax Foto)

În ultimii ani, Rusia s-a alătura Chinei opunându-se sancţiunilor severe împotriva regimului comunist nord-coreean, dar şi-a exprimat îngrijorarea în urma testului nuclear subteran, efectuat luni în apropierea graniţei cu Rusia.

"Suntem pregătiţi să sprijinim o rezoluţie puternică", a declarat Vitali Ciurkin, în urma negocierilor cu uşile închise de marţi de la sediul ONU din New York.

El a menţionat că "diverse opţiuni şi propuneri" au fost înaintate la şedinţa la care au participat diplomaţi ai celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate - Rusia, Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi China - dar şi ai Coreei de Sud şi Japoniei. Phenianul a fost sancţionat de ONU în urma primului test nuclear, desfăşurat în 2006.

O sursă diplomatică din cadrul ONU a declarat că "diverse opţiuni privind o rezoluţie cu sancţiuni" au fost discutate în cadrul consultărilor de la Naţiunile Unite.

Consiliul de Securitate a organizat o sesiune de urgenţă, la câteva ore după ce Phenianul a anunţat efectuarea testului nuclear subteran, despre care Rusia a apreciat că a avut o forţă similară cu a bombei care a distrus Hiroshima.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici