Rusia reacţionează. Cere dovezi ale otrăvirii lui Navalnîi, după noile sancţini impuse de UE şi SUA. Ministerul rus de Externe: "Răspunsul vine, este deja elaborat”

  • Rusia cere din nou dovezi ale otrăvirii opozantului Alexei Navalnîi, după noile sancţiuni impuse de UE şi SUA.
  • Marţi, SUA şi UE au impus sancţiuni împotriva Rusiei în cazul Navalnîi, aflat acum în inchisoare.
  • Ministerul rus de Externe a anunţat şi contra-sancţiuni.
779 afișări
Imaginea articolului Rusia reacţionează. Cere dovezi ale otrăvirii lui Navalnîi, după noile sancţini impuse de UE şi SUA. Ministerul rus de Externe: "Răspunsul vine, este deja elaborat”
Rusia cere din nou dovezi ale otrăvirii opozantului Alexei Navalnîi, după noile sancţiuni impuse de UE şi a măsurilor punitive ale SUA, notează dpa.
 
„Este revoltător faptul că SUA au susţinut că Agenţia de Informaţii Interne din Rusia, FSB, se află în spatele unei presupuse otrăviri a lui Navalnîi,” a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
 
”Washingtonul şi Bruxelles-ul ar fi trebuit să aibă dovezi ale otrăvirii,” a adăugat el, potrivit agenţiei Interfax.
 
Marţi, SUA şi UE au impus sancţiuni împotriva Rusiei în cazul Navalnîi, aflat acum în inchisoare.
 
Rusia neagă că a existat un atac asupra liderului opoziţiei în 20 august, cu agentul neurotoxic Noviciok, interzis la nivel internaţional.
 
Patru laboratoare, inclusiv unul aparţinând forţelor armate germane, au confirmat că Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok.
 
UE a impus iniţial sancţiuni în cazul otrăvirii. După ce Navalnîi a fost condamnat, în februarie, la peste doi ani de închisoare, Bruxelles-ul a dictat noi sancţiuni, iar SUA au venit cu propriile sancţiuni.
 
Peskov a calificat deciziile ca ”inacceptabile şi dăunătoare” relaţiilor ruseşti cu UE şi SUA. ”A fost o ingerinţă în afacerile interne ale Rusiei,” a mai spus el.
 
El a mai precizat  că măsurile punitive dictate împotriva celor şapte persoane apropiate lui Putin sunt ineficiente. „Aceşti oameni nu călătoresc oricum în străinătate şi nu au dreptul să deschidă conturi în bănci străine sau să aibă proprietăţi în străinătate.”
 
Ministerul rus de Externe a anunţat şi contra-sancţiuni. "Răspunsul vine, este deja elaborat. Nu vă faceţi griji," a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zakharova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici