Rusia reintroduce controale la frontiera regiunii Kaliningrad cu Polonia

Rusia a decis suspendarea acordului privind tranzitul între regiunea Kaliningrad şi Polonia, ca reacţie la o măsură unilaterală temporară impusă de Guvernul de la Varşovia, informează site-ul agenţiei Tass.

1407 afișări
Imaginea articolului Rusia reintroduce controale la frontiera regiunii Kaliningrad cu Polonia

Rusia reintroduce controale la frontiera regiunii Kaliningrad cu Polonia

"Regimul de tranzit a fost suspendat începând de luni", a declarat Pavel Mamontov, reprezentantul Ministerului rus de Externe în regiunea Kaliningrad.

Cetăţenii polonezi nu mai pot trece în Kaliningrad pe baza permiselor eliberate de autorităţile locale, având nevoie de paşapoarte.

Moscova a reacţionat astfel după ce Guvernul de la Varşovia a dispus reintroducerea controalelor la frontierele cu enclava Kaliningrad în contextul măsurilor de securitate luate pentru summitul NATO şi pentru Zilele Tineretului.

Autorităţile din Kaliningrad denunţaseră o decizie "neaşteptată" a Poloniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici