Rusia se retrage dintr-un acord de pescuit semnat cu Marea Britanie în 1956

  • Autorităţile din Rusia au decis să se retragă dintr-un acord privind pescuitul semnat cu Marea Britanie în 1956.
  • Ruşii au răspuns astfel la ultimele sancţiuni stabilite de britanici care îi vizează pe şefii închisorii unde a murit disidentul Alexei Navalnîi.
473 afișări
Imaginea articolului Rusia se retrage dintr-un acord de pescuit semnat cu Marea Britanie în 1956

Rusia se retrage dintr-un acord de pescuit semnat cu Marea Britanie în 1956

Acordul, care le dădea dreptul britanicilor să pescuiască în Marea Barents, a fost semnat de liderul sovietic Nikita Hruşciov. Actualii politicieni ruşi l-au rupt şi susţin că înţelegerea nu a fost niciodată în interesul naţional.

Totodată, ruşii le-au transmis britanicilor că „au mâncat fără scrupule peşte rusesc timp de 68 de ani” şi le-au recomandat „să slăbească şi să devină mai inteligenţi”, potrivit Sky News.

În replică, Guvernul Marii Britanii a declarat că încheierea acordului nu va avea „niciun impact asupra livrărilor de peşte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici