Mai mulţi preoţi ruşi cer autorităţilor să dea familiei trupul lui Navalnîi

  • Mai mulţi preoţi ortodocşi ruşi cer autorităţilor să dea familiei trupul lui Alexei Navalnîi.
  • Solicitarea a fost făcută prin intermediul unei scrisori publice.
  • Documentul a fost publicat online şi conţine peste 800 de semnături.
1132 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi preoţi ruşi cer autorităţilor să dea familiei trupul lui Navalnîi

Mai mulţi preoţi ruşi cer autorităţilor să dea familiei trupul lui Navalnîi

Scrisoarea deschisă a obţinut peste 800 de semnături atât din partea clerului, cât şi a membrilor publicului, potrivit CNN. Ea a fost publicată pe un site web care îi susţine pe reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Ruse care se confruntă cu persecuţia din cauza poziţiei lor împotriva războiului.

„Vă îndemnăm să eliberaţi cadavrul lui Alexei Navalnîi familiei, astfel încât mama lui, alţi membri ai familiei şi persoane care au aceleaşi păreri să-şi poată lua rămas bun de la el şi să i se ofere o înmormântare creştină”, au scris iniţiatorii demersului.

Scrisoarea a fost adresată „autorităţilor Federaţiei Ruse din partea clerului şi laicilor ortodocşi”.

„Acesta nu este doar dreptul familiei, ci şi o datorie faţă de Dumnezeu şi faţă de decedat”, au mai scris autorii.

În apelul lor, preoţii au avertizat că refuzul de a elibera trupul lui Navalnîi ar putea fi văzut ca o lipsă de milă şi umanitate.

Disidentul Alexei Navalnîi, un critic înverşunat al preşedintelui Vladimir Putin, a murit vinerea trecută în închisoare, din motive necunoscute. Autorităţile au refuzat până acum să cedeze cadavrul familiei, susţinând că au nevoie de două săptămâni pentru a face mai multe verificări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici