Un disident rus, otrăvit de două ori, îi cheamă în instanţă pe anchetatorii care au verificat cazul

  • Un disident rus, otrăvit de două ori, îi aduce în faţa instanţei pe anchetatorii care i-au verificat cazul
  • Este vorba despre Vladimir Kara-Murza, care este închis, fiind condamnat pentru trădare.
  • El susţine că anchetatorii nu şi-au făcut treaba.
3179 afișări
Imaginea articolului Un disident rus, otrăvit de două ori, îi cheamă în instanţă pe anchetatorii care au verificat cazul

Un disident rus, otrăvit de două ori, îi cheamă în instanţă pe anchetatorii care au verificat cazul

Curtea rusă va examina joi plângerea lui Vladimir Kara-Murza. Acesta susţine că anchetatorii nu au investigat în mod corespunzător circumstanţele din jurul celor două otrăviri, potrivit Sky News.

La precedentele înfăţişări au lipsit documente şi probe, iar specialiştii internaţionali susţin că, astfel, autorităţile din Rusia încearcă să blocheze procedura disidentului. De asemenea, experţii cred că demersul lui Vladimir Kara-Murza nu va avea succes. Totuşi, activistul aflat în închisoare reuşeşte prin plângerile făcute în instanţă să atragă atenţia asupra sa şi asupra cauzei sale.

Vladimir Kara-Murza are dublă cetăţenie britanică-rusă şi ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani pentru trădare. Este cea mai lungă pedeapsă pronunţată oricărui oponent al Kremlinului de la căderea URSS.

După moartea lui Navalnîi, el a devenit unul dintre cei mai importanţi prizonieri politici ai Rusiei lui Putin. Kara Murza a fost otrăvit de două ori, în 2015 şi 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici