Rusia şi-a abandonat soldaţii morţi pe front. Ucraina a înfiinţat un număr de urgenţă la care rudele sună disperate

Rusia şi-a abandonat morţii pe câmpul de luptă, iar în Ucraina, peste 40.000 mii de familii sună pentru a afla veşti despre copiii lor.

1081 afișări
Imaginea articolului Rusia şi-a abandonat soldaţii morţi pe front. Ucraina a înfiinţat un număr de urgenţă la care rudele sună disperate

Soldaţi ruşi morţi, abandonaţi de Moscova. Ucraina a înfiinţat un număr de urgenţă

Cele peste 3 luni de asediu au lăsat Ucrainei o „moştenire” de 2.000 de cadavre de soldaţi ruşi, pe care armata invadatoare nu le cere înapoi. Cadavrele au fost abandonate la sol de armata care s-a retras din regiunea capitalei Kiev, de multe ori după ce le-au fost luate elementele de identificare şi telefoanele mobile. În acest moment, cei 2.000 de soldaţi parţial fără nume, potrivit guvernului ucrainean, sunt ţinuţi în saci albi, în vagoane frigorifice de transport de carne, parcate la periferia Kievului.

Ucraina a făcut câteva încercări de a identifica cadavrele şi de a se asigura că familiile ruse le pot recupera. Cu ajutorul unei echipe de experţi francezi, la Kiev a început o muncă de prelevare şi clasificare a ADN-ului, pentru ca toată lumea să poată fi recunoscută, atunci când prezintă mostre de ţesut propriu sau ale membrilor familiei.

Câţi militari a pierdut Rusia

Între timp, din 26 februarie, o organizaţie neguvernamentală ucraineană, condusă de o femeie pe nume Viktoria Azarova, a deschis şi gestionează o „linie telefonică”: un fel de număr gratuit care poate fi apelat din Rusia pentru a solicita informaţii despre orice constatare sau veste din partea unei rude.

Numărul de telefon a fost difuzat în Rusia, fără a se cere permisiunea guvernului de la Moscova, prin intermediul reţelelor de socializare ale ţării precum VKontakte, Moi Mir sau Ordno Klassniki.

În puţin peste 3 luni, relatează Viktoria Azarova, „linia fierbinte” a primit aproximativ 40.000 de apeluri din Rusia de la oameni care căutau ştiri despre copiii sau fraţii lor plecaţi în războiul din Ucraina.

Acesta este un număr surprinzător. Conform guvernului de la Kiev, Rusia a pierdut aproximativ 25.000 de soldaţi în ofensiva declanşată pe 24 februarie, în timp ce, conform Kremlinului, victimele armatei invadatoare nu ar fi mai mult de 1.300. Este probabil ca adevărul să fie undeva la mijloc şi că soldaţii ruşi ucişi în acest război sunt între 13.000 şi 15.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici