Rusia şi China s-au aliat pentru construirea unei staţii pe Lună

  • Rusia şi China s-au aliat pentru a realiza împreună o staţie spaţială pe Lună
  • Anul acesta Rusia celebrează 60 de ani de la primul zbor în Spaţiu
  • În ultimii ani, SUA şi China le-au luat faţa ruşilor
740 afișări
Imaginea articolului Rusia şi China s-au aliat pentru construirea unei staţii pe Lună

Rusia şi China s-au aliat pentru construirea unei staţii pe Lună

Două dintre marile forţe ale lumii au bătut palma pentru un proiect spaţial comun. Rusia şi China vor încerca să cucerească împreună Spaţiul.

Roscomos, agenţia spaţială rusă, a anunţat un pact semnat cu omologul din China, CNSA. Împreună, cele două agenţii vor dezvolta o staţia pe suprafaţa Lunii.

Pactul nu este însă doar pentru cele două ţări. Oricine se poate alătura, a mai anunţat agenţia spaţială din China. Este cea mai importantă colaborare pentru ţara asiatică în tentativa de a cuceri spaţiul.

Rusia vrea la rândul ei să revină în prim-plan, la 60 de ani de când l-a trimis pe Yuri Gagarin în Spaţiu.

În ultimii ani, însă, a rămas în umbra NASA. Pentru consolidarea alianţei, Dmitry Rogozin, şeful Roscosmos, l-a invitat pe omologul Zhang Kejian la aselenizarea care va avea loc pe 1 octombrie, prima pentru Rusia din 1976 încoace.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici