Rusia şi Venezuela semnează un acord de cooperare militară

Venezuela şi Rusia au semnat luni, la Caracas, un acord de cooperare militară care oficializează relaţiile din ultimii ani dintre armatele celor două ţări, a anunţat o sursă diplomatică.

20 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Venezuela semnează un acord de cooperare militară

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul a fost semnat în cadrul unei întâlniri între preşedintele venezuelan Hugo Chavez şi vicepremierul rus Igor Secin.

"Este vorba despre a consolida, a oferi o mai bună planificare şi a reglementa această cooperare de la stat la stat, pentru ca ea să nu mai fie o relaţie de la client la furnizor, ci un nivel mai oficial de cooperare bilaterală", au explicat aceste surse.

"Nu avem nici un proiect de a agresa pe cineva, vrem doar să ne apărăm", s-a limitat să spună Chavez, fără a face alte comentarii.

Acordul prevede o consolidare a schimburilor între armatele celor două ţări, în special vânzarea de armament, organizarea unor manevre comune şi transferul de tehnologie.

Oaia neagră a Statelor Unite în America Latina, Chavez i-a propus în martie Rusiei să folosească bazele aeriene din Venezuela pentru bombardiere sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici