Rusia simplifică obţinerea vizelor pentru turişti: o procedură online este în derulare

Documente de călătorie valabile până la 16 zile pentru cetăţenii din 55 de ţări, inclusiv din Uniunea Europeană.

654 afișări
Imaginea articolului Rusia simplifică obţinerea vizelor pentru turişti: o procedură online este în derulare

Rusia simplifică obţinerea vizelor pentru turişti: o procedură online este în derulare

Pentru turiştii care vor să meargă în Rusia va fi mai uşor să obţină o viză de intrare în această ţară. Asta chiar dacă, odată cu războiul în desfăşurare, turismul este practic zero în patria lui Putin.

Ministerul rus de Externe a decis să faciliteze călătoriile de afaceri şi afluxul de turişti prin lansarea unui site web pentru eliberarea vizelor valabile până la 16 zile, într-o perioadă de 60 de zile.

Opţiunea este disponibilă cetăţenilor din 55 de ţări, inclusiv state membre ale Uniunii Europene şi ţări asiatice, la un cost de 52 de dolari.

Scopul este acela de a promova turismul, precum şi o imagine mai bună a Rusiei. Preşedintele Vladimir Putin a anunţat e-Visa în 2018, dar planurile i-au fost amânate de pandemia Covid-19.

Cardurile occidentare nu funcţionează în bancomatele ruseşti

Acum, procedura laborioasă de obţinere a vizei nu va mai fi obligatorie pentru mulţi călători. În locul documentaţiei tipărite, aplicaţia poate fi încărcată online, cu confirmare prin e-mail, după ce cererea a fost revizuită. Mişcarea Moscovei este în conformitate cu practicile folosite de alte ţări.

În orice caz, turismul în Rusia rămâne dificil şi riscant. În Germania, pe site-ul Ministerului de Externe există încă o notificare care avertizează împotriva călătoriilor în Rusia. Cetăţenii germani şi cetăţenii cu cetăţenie germano-rusă riscă să fie arestaţi arbitrar.

Zborurile directe către Rusia de pe aeroporturile UE au fost întrerupte în urma invadării Ucrainei, în februarie anul trecut. Pasagerii care aleg calea aerului pentru transport trebuie să facă ocoluri prin Turcia, Armenia sau Georgia. Călătoria pe uscat prin Finlanda şi Polonia este încă posibilă.

Călătorii sunt supuşi unor controale stricte la frontieră şi există limite privind transportul numerarului. Cardurile bancare occidentale nu mai funcţionează în bancomatele ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici