Rusia susţine că nu a primit dovezi privind vinovăţia lui Andrei Lugovoi - AFP

Moscova nu a văzut "nici un document" al autorităţilor britanice care să sprijine acuzaţiile pronunţate împotriva lui Andrei Lugovoi, considerat de Londra drept principalul suspect în uciderea lui Aleksandr Litvinenko, a afirmat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Rusia susţine că nu a primit dovezi privind vinovăţia lui Andrei Lugovoi - AFP

Rusia susţine că nu a primit dovezi privind vinovăţia lui Andrei Lugovoi - AFP

"Nu am văzut nici un document care să arate motivele pentru care autorităţile britanice îl acuză pe Lugovoi", iar "motivul pentru care el este suspectat nu este clar", a afirmat ministrul în cadrul unei conferinţe susţinute după reuniunea de la Lisabona a Cvartetului pentru Orientul Mijlociu.

"Nu vrem să creăm o problemă în jurul acestei situaţii", a afirmat Lavrov, precizând că preşedintele rus, Vladimir Putin, a "reiterat astăzi că speră ca bunul simţ să se impună până la urmă". "Marea Britanie este recunoscută pentru bunul său simţ", a adăugat Lavrov.

Lavrov a afirmat, de asemnea, că "în trecut, au existat mai multe cereri de extrădare din partea Rusiei, la care Marea Britanie nu a răspuns favorabil".

"Este straniu să se afirme că Rusia nu a colaborat cu Marea Britanie. Anchetatorii britanici au fost primiţi imediat în Rusia, iar colaboratorii noştri au răspuns în proporţie de 100 la sută. În timp ce anchetatorii noştri au fost nevoiţi să aştepte trei luni pentru a merge la Londra", a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici