Rusia va folosi Jocurile Olimpice pentru a introduce spioni în Marea Britanie

Fostul ministru britanic al Apărării Liam Fox a generat o nouă dispută cu Rusia, afirmând că Kremlinul intenţionează să se folosească de Jocurile Olimpice de anul viitor de la Londra pentru a introduce spioni în Marea Britanie.

191 afișări
Imaginea articolului Rusia va folosi Jocurile Olimpice pentru a introduce spioni în Marea Britanie

Liam Fox (Imagine: Mediafax Foto- AFP) )

Fostul ministru a avertizat Marea Britanie că nu poate împiedica unele "persoane foarte dubioase" să intre în ţară sub pretextul protejării sportivilor ruşi, relatează Daily Mail.

Fox, care a avut acces la date strict secrete ale serviciilor de informaţii înainte de a fi nevoit să demisioneze în octombrie, este unul dintre politicienii de rang înalt care vorbesc public despre ameninţarea pe care o reprezintă pentru Marea Britanie revigoararea activităţii de spionaj a Rusiei.

Declaraţiile sale au fost calificate însă de Kremlin drept "paranoia". "Nu suntem îngrijoraţi în legătură cu opinia lui. Este paranoia tipică", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al premierului rus Vladimir Putin.

Un fost oficial britanic la Moscova a declarat însă: "Există o problemă aici în a ne asigura că Jocurile Olimpice nu vor deveni o scuză pentru operaţiuni clandestine".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici